Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Andalusisk tomatsoppa

ANDALUSISK TOMATSOPPA

4 portioner

2 stora morötter
1 stor gul lök
2 msk smör, margarin eller olja
2 – 3 msk vetemjöl
1 ½ l buljong
500 g färska tomater (går också bra med
hela konserverade, även om smaken är helt
oöverträffad med färska tomater!)
salt, vitpeppar
½ – 1 krm oregano (kan uteslutas)
1 tsk paprikapulver
finklippt persilja

Ansa och skär morötter och lök i små tärningar. Bryn dem i matfett, strö över mjöl och späd med buljong.

Skölj tomaterna och skär sönder dem. Blanda ned dem i soppan och låt den koka ca 30 minuter. Mosa sönder eller passera grönsakerna. Krydda soppan väl med salt, vitpeppar, ev oregano, paprika och finklippt persilja.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N