|
|
Citronstuvad fisk
CITRONSTUVAD FISK
En pärla från det glada 60-talet!
4 portioner
600 g färsk eller djupfryst fiskfilé
1 ½ tsk salt
4 msk vetemjöl
2 msk smör eller margarin
1 ½ dl vatten
1 dl grädde
1 äggula
dill
citron
Skär fiskfiléerna i 5 – 6 cm stora bitar. Den djupfrysta fisken kan också skäras i skivor. Blanda samman vetemjöl och salt och vänd fiskbitarna i mjölblandningen. Smält matfettet i en vid gryta, vänd fiskbitarna däri och häll på vattnet vid kanten. Låt fisken långsamt sjuda 10 – 15 minuter.
Blanda samman grädde, äggula och hackad dill och häll blandningen i grytan. Skaka grytan försiktigt så att allt blandar sig. Servera fisken direkt ur grytan, gärna med några dillkvistar och citronskivor eller klyftor nedstuckna bland fiskbitarna.
Bella
|
|