|
|
Chilikyckling med ris
CHILIKYCKLING MED RIS
2 portioner
2 dl okokt, långkornigt ris
2 msk smör eller margarin
2 kycklingfiléer
1 dl chilisås – stark eller mild, vilket du nu vill ha
½ tsk malen svartpeppar
1 tsk curry
1 dl matlagningsgrädde
½ dl riven ost
Sätt ugnen på 200°.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg matfett i kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvunnit, d v s när margarinet ”tystnat”. Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem runt om ca 3 minuter på båda sidor.
Lägg kycklingfiléerna i en smord, ugnssäker form. Blanda chilisås med svartpeppar och curry. Bred ut chilisåsen med en matsked över kycklingen och häll matlagningsgrädde runt om. Täck kycklingen med riven ost och stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Servera med det kokta riset och en god sallad.
Bella
|
|