|
|
Fläskfilé med senapsröra
FLÄSKFILÉ MED SENAPSRÖRA
En härlig rätt som verkligen är enkel att göra, men som smakar som den finaste kalasmåltid. Det är såsen som ger den spännande smaken. Blir du förtjust i den, kan du servera samma sås till t ex kassler.
4 portioner
600 g fläskfilé
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm vit- eller svartpeppar
litet persilja
Sås:
3 äggulor
2 msk senap, gärna fransk
1 tsk dragonvinäger
2 syrliga äpplen
1 ½ - 2 msk riven pepparrot
2 msk gräddfil
Gott att äta till:
Kokt potatis och sallad.
Putsa köttet och skär det i skivor.
Gör såsen. Blanda samman äggulor, senap och vinäger. Skölj och råriv äpplena och rör ned dem. Blanda till sist ned pepparrot och gräddfil. Häll upp såsen i en skål.
Stek köttskivorna i litet matfett 2 – 3 minuter per sida (eller grilla dem). Krydda med salt och peppar. Lägg upp köttet på varmt fat. Strö över litet klippt persilja. Servera såsen separat.
Bella
|
|