|
|
Festgratäng med kassler
FESTGRATÄNG MED KASSLER
Gratinerad kassler med champinjoner och gräddsås blir en given succé på middagsbordet. Sherry ger extra sting åt såsen.
4 portioner
500 g benfri kassler
½ burk champinjoncrème, 185 g, t ex Fammarps
1 burk skivade champinjoner, 200 g
3 dl vispgrädde
1 ½ - 2 dl chilisås
1 krm cayennepeppar
1 krm chilipulver
ev 1 – 2 msk sherry
Serveringstips:
Ris eller pressad potatis, pain
riche och sallad.
Skär kasslern i skivor och lägg dem i två rader i en ugnssäker form.
Bred över champinjoncrèmen och strö över svampen. Vispa grädden och blanda i chilisås och kryddor. Smaka av, krydda ev mer och tillsätt sherry.
Bred chiligrädden över kasslern och gratinera i 175 – 200° i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Bella
|
|