|
|
Mandelkubb (20 st)
Mandelkubb (20 st)
7 bittermandlar
100 g smör
1½ dl socker
1 ägg
2 dl filmjölk
5½ dl vetemjöl
2 tsk hjorthornssalt
Garnering:
2 dl pärlsocker
ev 50 g mandelspån
Sätt ugnen på 225ºC. Riv bittermandeln fint. Riv smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägg, filmjölk, bittermandel, hjorthornssalt och mjöl. Forma smeten till en rulle och skär den i bitar. Tillsätt lite mera mjöl om degen känns kladdig. Forma dem till fyrkantiga bullar. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Strö på pärlsocker och mandel. Grädda i 10-15 minuter
Ett lite bortglömt bakverk som är en blandning mellan kaka och bulle.
Receptet är från Buffé 2002-06.
|
|