|
|
FISKFILÉ I LJUVLIG SÅS
FISKFILÉ I LJUVLIG SÅS
600 gram fiskfilé; t ex torsk, gös,
1 tesked(ar) salt
500 gram räkor; med skal, eller
150 gram räkor; skalade
2 deciliter crème fraiche
1 1/2 matsked(ar) hummerfond; koncentrerad buljong
1 deciliter ost; riven
1. Sätt ugenen på 225 grader.
2. Skär fisken i 4 portionsbitar - om filérna är tunna så vik dem dubbla.
Salta och lägg dem i en smord ugnssäker form.
3. Skala räkorna. Blanda dem med crème fraiche och hummerfond.
4. Klicka räksåsen på fisken och toppa med riven ost.
5. Stek fisken i mitten av ugnen 15-20 minuter beroende på hur tjocka
filéerna är. Servera med vinkokta grönsaker, ris eller potatis
Vinkokta grönsaker:
Frisk och fräsch smak får grönsakerna när de kokas i 3 delar grönsaksbuljong och 1 del vitt vin. Häll av men spar det goda kokspadet till buljong eller sås. Salta lätt.
Källa: Buffé 5/96
4 portioner
|
|