Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

stolt fjällskivling



det är en god svamp
dela hatten o se efter om den är fin ,,så behövs de ingen mer rensning skivorna kan du låta sitta kvar
foten brukar jag torka o använda som krydda i olika såser eller så
då mal jag den

hatten
stek den på båda sidor i smör ,med en gnutta salt så den blir lite gyllene o ät den istället för köttbiten
eller

gör en suffle med stuvad fjällis till

till stuvningen
1/1 liter stoltfjällskivling
1/2 liter mjölk
2msk vetemjöl
1 kkp tunn grädde
salt

till sufflen
1msk smör
2kkp mjölk
1kkpvetemjöl
salt
3ägg
till formen
smör o ströbröd

skär svampen i tärningar
o låt koka sakta mjölken minst en halvtimme
vetemjölet vispas i grädden o häll i det o smaka av

till sufflen vispas mjölken o mjölet till en smet
slå smeten i en kastrull tillsammans med smöret

rör om med en träsked
tills smeten tjocknar o släpper pannan
Obs svag värme

låt smeten svalna o smaka av den

rör ner de tre ägggulorna en i taget
äggvitorna slås till hårt skum o rörs sakta ned
sen häller man smeten i en smord o bröad hålform

sufflen gräddas i vattenbad i ugnen ca tjugiominuterca 175 gr
pröva med en sticka om den e klar

stjälp upp den på ett serveringsfat o hällsvampstuvningen i mitten o runtikring


lycka till Smile



oldwolfie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N