Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
400 g abborrfilé
4 msk crème fraîche
0,6 l fiskbuljong
3 msk gräslök, hackad
6 st kryddpepparkorn
1,5 dl majonnäs
200 g morötter
200 g potatis
1 st rödlök
salt
svartpeppar
2 dl vispgrädde
1 st vitlöksklyftor, pressade
vitpeppar
Koka upp kryddpeppar och fiskbuljong.
Skala morötterna, dela dem på längden i 4 bitar och skär sedan till mindre bitar.
Skala potatisen och dela den i mindre bitar.
Skala rödlöken, dela den på mitten och ta ur det inre av rödlöken. Skär sedan upp allt i båtliknande strimlor.
Låt moroten och potatisen koka mjuka i buljongen.
Skär upp abborren i bitar och lägg i soppan tillsammans med rödlök och grädde.
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt gräslöken vid servering.
Vitlökscrème:
Blanda 1,5 dl majonnäs, 4 msk créme fraiche och 1 pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. Klicka vitlökscrèmen på soppan.