|
|
Julmuffins
Idl russin. 2 ägg. 2 dl. socker. 1 dl. flytande margarin. 1 dl. matlagningsgrädde. 1 dl. (starkvins)glögg. 5 dl. vetemjöl. 2 tsk. bakpulver. 1/2 tsk. salt. 2 dl. hela hasselnötter.
Glasyr: 2 dl. florsocker. 2 msk. glögg. valnötter.
Vispa ägg & socker pösigt i en skål. Rör försiktigt ner margarin, grädde & glögg. Blanda mjöl, bakpulver, salt, russin & nötter i en annan skål. Rör ihop äggsmeten försiktigt med mjölblandningen. Skeda upp upp i muffinsformar. Grädda i 225 grader ca. 15-20 min. Glasyr: Blanda florsocker & glögg till en jämn slät glasyr som breds på de avsvalnade muffinsen. Garnera med valnöten
|
|