Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
3 dl vetemjöl
50 g kallt smör eller margarin
1 dl kesella
Arbeta ihop allt till en deg. Svep in den i plastfolie och låt den vila i kylen ca 1 timme. Kavla ut den och klä en pajform med degen. Nagga med en gaffel så inga blåsor uppstår under gräddningen. Förgrädda i 200 grader ca 15 minuter innan du fyller den.
Arbeta ihop allt till en deg. Svep in den i plastfolie och låt den vila i kylen ca 1 timme. Kavla ut den och klä en pajform med degen. Nagga med en gaffel så inga blåsor uppstår under gräddningen. Förgrädda i 200 grader ca 15 minuter innan du fyller den.
Här kommer en ännu smalare paj som också är VÄLDIGT god:
Pajdeg:
1,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 msk kli
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 kokt mosad potatis
1 dl minimjölk
Degen blir något klibbig så ha tålamod. Tryck ut pajdegen i en form, picka botten och förgrädda 8-10 min på 225 grader. Den blir riktigt knaprig och god.