Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Backnejlika i brännvin

Backnejlika växer allmänt på torr och sandig mark i södra och mellersta Sverige och kan även påträffas lite längre norrut.

Plocka den rosenröda blomman i juni – augusti och använd hela blomman så att honungen i botten kommer med.

Det blir en lagom sötma för en aperitif.

Gör så här:
Lägg hela blommor i en kopp och fyll med Brännvin Special så att det täcker blommorna. Täck med plastfilm och låt stå en vecka.

Filtrera genom kaffefilter. Späd med Brännvin Special till dubbla mängden. Låt stå några veckor att mogna.



Smakar bäst rumstempererat.



gulli G
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N