Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rieska - finskt kornbröd

Rieska - finskt kornbröd

 
Ingredienser:
50 g smör
5 dl mjölk, 37°
50 g jäst
1 tsk salt
6 dl kornmjöl
ca 6 dl vetemjöl

 

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull (eller i mikron).
Häll i mjölken, mjölet, saltet.
Arbeta till jämn men ganska lös deg.
Låt den jäsa till dubbel storlek.
Dela degen i 6 lika storlekar, kavla ut dem
till runda, 5 mm tunna kakor.
Nagga och låt dem jäsa på plåtar ca 20 min.
Grädda kakorna 1 250° ca 20 min.



Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N