Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Banankaka

125 g smör eller margarin
3 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 bananer
2 ägg
1 dl gräddfil
smör eller margarin och skorpmjöl till formen
Till garnering:
florsocker
Tid för tilllagning:
ca 1 tim, varav ca 40 minuter i ugnen.
Ugnstemperatur: 175 grader.
Gör så här:
1. Rör matfett och socker vitt och pösigt.
2. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
3. Mosa två bananer och skär de två andra i tunna skivor.
4. Rör ner äggen, ett i sänder, i smörsmeten och tillsätt därefter gräddfil,
bananmos och mjölblandning.
5. Fyll smeten i smord och lätt bröad form. Lägg på eller stick ner
bananskivor i smeten så att strålar bildas i kakan och grädda den
tills den känns torr med en sticka.
6. Låt kakan svalna lite, stjälp upp den, vänd den och låt den kallna helt
gärna med formen över.
7. Garnera kakan med lite siktat florsocker.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N