Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
500 g blandfärs
smör att steka i
100 g rökt skinka i bit
1 gul lök eller silverlök
ca 1 dl chilisås eller stark ketchup
1 msk kalvfond
1 stor kiwifrukt
1 tsk salt och nymalen svartpeppar
ev chilikrydda
5-6 ananasringar, färska eller på burk
3 ägg
2 dl creme fraiche eller vispgrädde
1 dl lagrad riven ost
Gör så här.
1. Fräs färsen i lite smör och finfördela den med en trägaffel.
2. Skär skinkan och löken i tärningar och vänd ner i pannan.
Tillsätt chilisåsen, kalvfonden och den skalade kiwifrukten
skuren i små bitar. Låt allt puttra några minuter.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite het chilikrydda.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Bre ut färsblandningen i smord gratängform och stick ner
ananasringarna delade i halvor.
5. Vispa ihop äggen, creme fraichen och den rivna osten och
häll över i formen.
Grädda i ugnen, 25-30 minuter, till gyllene färg.
Servera med sallad och bröd eller kokt ris.