Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
HJÄLP HJÄLP HJÄLP!!!!
Har ätit en underbart god svartvinbärs inlagd sill på ett julbord nu i år, så nu tänkte jag själv lägga in en svartvinärsill till jul- men jag kan ej finna ett recept på en sådan inläggning. Nu undrar jag om det finns någon som har ett sådant recept GOD JUL ÖNSKAS ER ALLA, DAGGAN
="Tinaz" 1 burk inläggningssill ca 420 g
ca 20 svartavinbär
1/2 dl svartvinbärssaft
Lag
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
1 1/4 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 lagerblad
Gör så här
Koka samman lagen och se till så att sockret löser sig. Låt det sedan svalna
Öppa sedan burken men inläggninssillen, skölj av dem och skär den i lämpliga bitar. Lägg dem sedan i en glasburk med lock,. Varva sillen med några svartvinbär.
Blanda sen lagen med svartvinbärssaften, låt det sjuda upp, just för att sockret skall smälta. låt det sedan svalna, . Fyll sedan upp glasburken så att sillen täcks. Vänta i 2 dygn och njut sedan
Koka samman lagen och se till så att sockret löser sig. Låt det sedan svalna
Öppa sedan burken men inläggninssillen, skölj av dem och skär den i lämpliga bitar. Lägg dem sedan i en glasburk med lock,. Varva sillen med några svartvinbär.
Blanda sen lagen med svartvinbärssaften, låt det sjuda upp, just för att sockret skall smälta. låt det sedan svalna, . Fyll sedan upp glasburken så att sillen täcks. Vänta i 2 dygn och njut sedan