Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Johannesörtsnaps

Johannesörten, Hypericum perforatum, skördas som knoppar.

Brännvin Special slås över blommorna tills de äro täckta därav. Efter två ­ tre dagar frånsilas blommorna, och essensen som är djupt röd filtreras genom ett tunt filtrerpapper. Man tillsätter brännvin efter vars och ens smak, förslagsvis 8 - 12 % essens till brännvin. Torka aldrig denna växt, utan häll brännvin över blommorna samma dag de skördats. Man får av denna ört icke blott en vacker röd färg utan även en sällsynt fin kryddsmak.



gulli G
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N