|
|
Äpplen under ett täcke av cremefraiche
Äpplen under ett täcke av cremefraiche och kryddor
Så här har du aldrig ätit ugnsstekta äpplen förut. Låt dem gärna stå en stund i ugnen, då blir ytan extra knaprig och god. Receptet fungerar även med lätt crème fraiche.
Ingredienser
portioner
3 äpplen
2 msk råsocker (går ju att hoppa över)
2 dl crème fraiche
1 1/2 tsk fänkål
1 1/2 tsk anis
1 tsk kardemumma
en nypa salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur äpplena. Skalet kan vara kvar. Skär
äpplena i skivor och lägg dem i en liten smord ugnsfast form. Blanda
råsocker, crème fraiche, fänkål, anis, kardemumma och salt i en skål.
Bred blandningen över äpplena. Strö på lite råsocker. Grädda i ca 25
minuter tills äpplena är mjuka och täcket har fått en läcker färg.
Servera äpplena ljumma
|
|