|
|
Kalaskaka med Mocka
Kalaskaka med Mocka 18-20 bitar
Ingredienser:
1½ dl mjölk
2 tsk kaffepulver
200 g smör eller margarin
2½ dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
1 msk kakao
Glasyr:
½ tsk kaffepulver
1 msk kokhett vatten
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör eller margarin
Gör så här:
1. Värm mjölken försiktigt, den ska inte koka! Tillsätt kaffepulver och rör tills det löst sig.
2. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget under rejäl omrörning.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Tillsätt blandningen till äggsmeten växelvis med kaffemjölken.
4. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
5. Glasyr: Lös kaffepulvret i vattnet. Rör ut florsocker och vaniljsocker i kaffet. Smält matfettet och tillsätt det i en fin stråle under kraftig vispning. Bred krämen på kakan. Smula sönder lite kaffepulver och strö över.
|
|