Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Italiensk Köttgryta

Italiensk Köttgryta 6-8 port.


Ingredienser:

ca 900 g grytbitar av nöt
1 msk olivolja
1 gul lök, grovhackad
3-4 Vitlöksklyftor, grovhackad
1 morot, skalad och skuren i grova bitar
2 stora potatisar, skalad och skuren i grova bitar
1 pkt bacon, tunt strimlat
3 msk tomatpuré
2 lagerblad
2 dl rött vin
6 dl vatten
2 msk konc oxfond
1 tsk torkad oregano
1 tsk fänkålsfrön
salt och peppar
färsk basilika


Gör så här:

1. Hetta upp oljan och bryn köttet i omgångar i en stor gryta. Lägg det åt sidan på ett fat.

2. Fräs bacon, lök, vitlök, morot och potatis. Rör i tomatpurén.

3. Lägg i det brynta köttet och smula i lagerblad. Häll i vin, vatten, fond och kryddorna. Låt koka i ca 45 minuter tills köttet känns mört. Salta och peppra.

4. Garnera med basilikablad.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N