|
|
Hara Chicken Tikka
Hara Chicken Tikka 3 port.
Ingredienser:
500 g kycklingfilé
Marinad 1:
2 msk färsk ingefära, riven
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk färskpressad citronsaft
salt
Grön Chutney:
80 g färsk koriander
20 g färsk mynta
1 grön chilifrukt
2 vårlökar
2 msk färsk ingefära, finriven
2 vitlöksklyftor
3 msk olja
Marinad 2:
½ dl naturell yoghurt
2 krm cayennepeppar
2 tsk spiskumminfrön, rostade
2 msk olja
2 tsk Garam Masala
salt
Gör så här:
1. Skär köttet i ganska stora tärningar.
2. Blanda den första marinaden och marinera kycklingen i 15 minuter.
3. Under tiden mixar du ingredienserna till chutneyn till en jämn smet.
4. Blanda den andra marinaden och blanda sedan ner den gröna chutneyn i marinaden. Lägg i kycklingen och ställ kallt i ett par timmar.
5. Stek kycklingen i ugn på 180˚ tills genomstekt.
|
|