Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Hel Grillad Lax med Het Sås

Hel Grillad Lax med Het Sås 4 port.


Ingredienser:

1 hel bit lax, ca 800 g, med skinn
saft från 1 lime
1 dl glace med röksmak
1 röd chilifrukt, strimlad
2 msk färsk ingefära, mycket tunt strimlad
3 vitlöksklyftor, strimlad
1 msk rapsolja
1-2 msk honung
salt och peppar
Sås:
1 dl creme fraiche
1 dl matlagningsyoghurt
1 äggula
2-3 tsk sambal oelek
1 dl parmesanost, riven
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk basilika, finhackad
salt och peppar


Gör så här:

1. Pressa limesaften över laxen och pensla den med glacen.

2. Blanda ihop ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.

3. Hetta upp oljan i en liten kastrull och fräs chili, ingefära och vitlök i den. Tillsätt honungen och krydda med lite salt och peppar. Ta kastrullen från värmen.

4. Grilla laxen med köttsidan neråt först. Grilla på medelvärme i 2-3 minuter och passa så att laxen inte blir bränd. Vänd på laxen och låt grilla i ytterligare 3-4 minuter. Fördela chilisåsen över laxen och servera med såsen och en sallad.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N