Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Tjipp tjilli vipp...en riktigt god helgkörare, har det blivit av denna rätt i sommar.
4 port
4 dl couscous
21/2 msk olivolja
4 dl vatten
1 msk gurkmeja
1 ½ tsk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
1 tärnad gul lök
1 strimlad röd paprika
½ strimlad zucchini
4 hackade salladslökar
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
200 g smulad äkta grekisk fetaost
några oliver svarta eller gröna
några halverade körsbärstomater
några blad babyspenat
Gör så här:
Lägg couscous och olivolja i en skål och blanda ordentligt.
Häll i resten av ingredienserna, förutom fetaost, oliver, tomater, spenat och salladslök, i en kastrull med vatten och koka upp.
Ställ av kastrullen, häll över couscousen och blanda väl. Täck med plastfilm och låt det dra i 5 minuter.
Rör sedan om i couscousen med en gaffel och blanda i resten av ingredienserna. Smaka av med salt, peppar och olivolja om det verkar torrt. Gott som en vegetarisk variant eller en god köttbit till.