Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Fredagsfavoriten

Det här receptet hittade jag när vi röjde här hemma nu under semestern. Det låter som ett riktigt 70-talsrecept med grädde, curry, banan och grejer - och gott så det räcker! Har dock inte testat det än och är lite osäker på "paprikaosten" - menar de smältost på tub eller vad? Och hur mäter man det i gram? :?

FREDAGSFAVORITEN

4 personer

600 g fläskkött
2 dl hönsbuljong
1 krm vitpeppar
1 tsk salt
1 purjolök
1 röd paprika
1 banan
4 dl grädde
buljong
2 tsk curry
2 tsk paprikapulver
100 - 150 g paprikaost ???
3 msk vetemjöl
smör eller margarin

Skär köttet i cm-tjocka skivor och bryn på båda sidor i en stekpanna. Koka upp buljongen, lägg i köttet och låt det koka med salt och vitpeppar 30 - 60 minuter. Tänk på att buljongen är salt i sig.

Smält matfettet och fräs curry och paprikapulver. Rör ned vetemjölet och späd med buljong. Häll i grädden och koka några minuter. Rör ned osten och rör tills den är smält.

Strimla purjo och paprika och skiva bananen. Lägg detta ovanpå köttet i en ugnssäker form och häll såsen över. Gratinera i 200° ca 15 minuter. Servera med ris och sallad.

Bella

baribel

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Jag har lagat en gratäng mkt lik ditt recept, efter recept från en kompis. Det är jätttegott jag lovar! Osten är typ "creme bonjour" eller annan färskost m paprikasmak. Det går också bra med annan färskost.
Passar bra med pressad potatis till, m det är ju en smaksak.

//Susanne






Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N
     
   
 
 
 






Snapsvisor och nubbevisor till kräftskivan! ->