Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Saffransäppelkaka

SAFFRANSÄPPELKAKA

En solgul och vacker äppelkaka. Personligen tycker jag mycket om bakverk med saffran i, en förtjusning som jag inte delar med övriga familjemedlemmar. Så när vi äter t ex lussekatter är det bara mina som är vackert gula, de andra två nöjer sig med vanliga vetekatter smaksatta med kardemumma. Tråkmånsar!

1 kaka = 10 – 12 skivor

1 pkt saffran, ½ g
2 ½ dl socker
150 g rumsvarmt smör eller margarin
3 ägg
1 dl Kesella Light
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 äpplen
1 – 2 msk florsocker


Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång bakform, ca 1 ½ liter.

Stöt saffranet med litet av sockret. Rör saffran, socker och smör smidigt. Rör i äggen, ett i taget, och Kesella. Rör i mjöl blandat med bakpulver och häll smeten i formen.

Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Stick ned dem i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan kallna. Sikta ev över litet florsocker.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N