|
|
Ta en kaka till
TA EN KAKA TILL
Knapriga småbröd med rik smak av choklad och kokos. Förvara dem i lufttäta burkar eller frys dem i små påsar.
50 – 60 st
225 g smör eller margarin
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
100 g choklad
1 dl pecan- eller valnötter
1 dl kokosflingor
5 dl vetemjöl
Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ned ägget. Smält chokladen i vattenbad. Hacka nötterna. Blanda ned choklad, nötter, kokos och mjöl i smeten och arbeta ihop det till en deg.
Dela degen i bitar och forma dem till längder, ca 5 cm i diameter. Rulla in dem i plastfolie och låt dem stelna i frysen 45 minuter eller ca 8 timmar i kylskåp. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på smorda plåtar. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 12 minuter.
Låt kakorna svalna på galler och förvara dem sedan i lufttäta burkar.
Bella
|
|