|
|
Currygryta med yoghurt
CURRYGRYTA MED YOGHURT
4 portioner
500 g benfritt fläskkött, t ex bog
1 purjolök
3 gula lökar
25 g smör eller margarin
2 – 3 tsk curry
1 tsk salt
1 burk hela tomater, ca 400 g
ca 1 ½ dl yoghurt naturell
finhackad persilja
Skär köttet i tärningar, ca 2 x 2 cm. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Skala och grovhacka den gula löken. Fräs purjolök och lök i matfettet tills löken mjuknar utan att ta färg. Strö över curry och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Lägg löken i en gryta.
Bryn köttet och lägg även det i grytan. Salta och häll på tomaterna med spad. Späd om så behövs med litet vatten eller buljong. Låt grytan koka på svag värme under lock ca 20 minuter tills köttet är mört. Smaka av med salt och peppar.
Lägg på yoghurten och strö över persilja. Servera med kokt ris eller potatis och en sallad.
Bella
|
|