Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kokosglass - glassmaskin

Kokosglass

4-6 pers

2 stjälkar citrongräs
2 ½ dl kokosmjölk
2½ dl mjölk
25 g honung
2 g gelatin (ca 1 blad)
100 g äggvia (drygt 3)
100 g socker
saften av 1 lime

Dela citrongrässstjälkarna i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk, mjölk och honung. Koka upp, dra kastrullen från värmen och låt dra i 30 min.

Blötlägg gelatinbladet ca 10 min i kallt vatten. Vispa äggvita och socker till ett fast marängskum. Häll massan genom en sil ner i kokosmjölkblandningen. Blanda väl.
Häll detta i en rymlig kastrull. Värm under ständig omrörning till 85 grader.

Krama vätskan ur gelatinet. Tillsätt det i den varma kokosblandningen. Rör tills det lösts upp.
Passera massan genom en finmaskig sil. Kyl snabbt i kallt vattenbad. täck med plastfilm och låt stå i kyl till nästa dag för att mogna.

Dagen efter tillsätter du limesaften och kör den i 30-45 min i glassmaskin eller ställ den i frysen, ta ut den och rör då och då isf.


Alla tropiska frukter passar till.

(Jan Hedh)



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N