Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Varm getosttoast med färska fikon

4 port

4 skiva(or) getost, ca 1 cm tjocka
4 skiva(or) rostat bröd
4 st färska fikon
1 dl socker
1 kvist(ar) färsk rosmarin
1 dl rödvin
1-2 msk balsamvinäger


Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta brödskivorna på ena sidan i lite olivolja i en stekpanna. Lägg över brödskivorna på en plåt och placera en bit getost på varje skiva. Sätt in i ugnen (200 grader) i 5 minuter.

Smält sockret i en stekpanna. Dela fikonen i halvor och skär bort den yttersta skalkanten på varje halva så att fikonen ligger bra i stekpannan. Lägg ner fikonen i det smälta sockret och häll på balsamvinäger, hälften av rödvinet och rosmarin.

Vänd fikonen i såsen, häll på resten av rödvinet och låt det hela småputtra några minuter. Lägg upp fikonen på den varma getosten och ringla till sist lite sås över toasten.


Recept från MAT/Tina



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N