Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Choklad brülée (4 port)

Choklad brülée (4 port)

3 dl vispgrädde
1 dl mjölk, 3%
3/4 dl strösocker
4 msk kakao
4 stora äggulor (frukostägg)
1/2 msk vaniljsocker
ca 2 msk råsocker eller farinsocker
4 valnötter

Sätt ugnen på 150°. Vispa ihop grädde, mjölk, socker och kakao i en kastrull. Koka upp. Vispa upp äggulorna i en bunke. Häll gräddmjölken över äggen under kraftig vispning. Tillsätt vaniljsocker. Fördela smeten i 4 portionsformar som rymmer 1 1/2 dl vardera. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen ca 60 min. Smeten är lite lös i mitten men stelnar när den kallnat. Låt formarna stå i kylen över natten. Vid serveringen: Sätt ugnen på ”grill”, högsta värme. Strö råsocker på bruléformarna och gratinera under grillen, men låt ugnsluckan vara öppen. Låt stå någon min tills sockret har smält och fått färg. Passa dem noga. Sikta över lite kakao och garnera med valnötter.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N