Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Het räksoppa

500 g oskalade räkor
2 morötter
1 gul lök
1-2 msk tomatpuré
1-2 msk sweet chili sås
1 fiskbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
1 liter vatten
Ca 1 dl matlagningsgrädde
Hummerfond
Cayennepeppar
Svartpeppar
Salt

Skala räkorna. Hacka löken fint och riv morötterna grovt. Hetta upp lite olja i en kastrull/gryta och fräs morötter+lök utan att låta det få färg. Tillsätt tomatpuré och sweet chilisås och låt fräsa lite. Pressa vitlöksklyftorna och lägg i.
Smula över buljongtärning och slå på vatten. Låt puttra ca 15 min, eller tills morötterna och löken känns lagom genomkokt. Slå på grädden och smaka av med hummerfond, cayannepeppar, svartpeppar och salt.
Tillsätt sist de skalade räkorna.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N