Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
20 g Torkad sandsopp (svamp)..kan göras med annan torkad svamp oxå
1,5 msk smör
7 dl grönsaksbuljong (2 tärningar)
1 msk tomatpuré
20 g ädelost
2,5 dl creme fraishe eller matlagningsgrädde
2 schlottenlökar eller 1 röd lök
1 vitlöksklyfta
salt, vitpeppar, persilja
maizenaredning
Smula sönder svampen och koka den i liten mängd vatten i 15 minuter
Fräs den avrunna svampen med hackad lök och vitlök, tillsätt 1 msk tomatpuré
Tillsätt 2 buljongtärningar och lite av vattnet, mixa med stav eller i mixer
tillsätt resten av vatnet och riven ädelost samt grädden...rör om och låt sjuda i ca 15 minuter
Smaka av med salt, vitpeppar och persilja
Red med maizena till krämig konsistens
Vintips : Marques de Arienzo reserva Rioja art nr 271002 50:-/37,5cl