Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i minst 5 min. Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Koka upp grädde, socker, vaniljstång och vaniljfrön. När grädden kokat upp, dra av den från plattan. Låt vila en stund. Tillsätt gelatinbladen och rör ut dem ordentligt i gräddblandningen. Ta ur vaniljstången. Häll upp i portionsformar och ställ i kyl tills pannacottan har stelnat vilket tar minst någon timme. Kan göras flera timmar i förväg eller dagen innan om alla formar täcks med plastfolie.
Receptet är ett förenklat recept, ursprungligen från www.ninasmat.se