Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Varm chokladkaka med lakritsmarinerad mango och ananas

Varm chokladkaka med lakritsmarinerad mango och ananas (2 port)

100 g osaltat smör
150 g chocklad
1 dl socker
3 ägg
2 msk vetemjöl
1/2 mango
1 ananas
Några droppar limejucie
2 msk Sambuca
2 dl vispgrädde

Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret. Lägg i en skål och låt flyta i det varma vattnet från rotsakerna. Rör om hela tiden. Ha ner ett ägg, plus en gula och sockret i en skål. Värm upp dem till samma temperatur som chokladen, rör om tills sockret smälter. Rör ner äggröran i den smälta chokladen. Sila ner vetemjölet. Håll ner smeten i två ugnssäkra koppar. Ställ i kylen över natten och ta fram en timme före bakning. Ställ i ugnen på 175 grader i sju minuter. Tärna ananansen och mangon. Häll på lite lime och socker. Häll ner Sambucan. Ställ bunken varmt så att frukterna drar åt sig lakritssmaken.

Receptet är från Expressen "Kärleksmat för två"



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N