|
|
Indisk kycklinggryta (6 personer)
Indisk kycklinggryta (6 personer)
900 g kycklingfilé
1—2 dl thai sweet chili sauce
1 rödlök
2 tsk timjan
3 tsk curry
1 tsk färskriven ingefära
2 vitlöksklyftor
1 burk passerade tomater
1 msk kycklingfond (koncentrerad)
matfett
Tag fram skärbrädan och den skarpa knven. Skär den tinade filén i stora munsbitar. Lägg över dem i en plastpåse och häll i thai sweet chili så att det täcker filéerna väl. Krama påsen lite så att såsen fördelar sig väl. Lägg sedan den ihopknutna påsen i kylen i 4–5 timmar, vänd då och då. Diska kniv och skärbräda noga innan du fortsätter. Ta fram en gryta. Skala lök, vitlök och ingefära, hacka och riv. Fräs på medelvärme tillsammans med curryn. När det doftar av det indiska köket så lägger du i kycklingbitarna och bryner runt om. Vänd sedan i tomater och kycklingfond och låt småputtra i cirka 15 minuter. Verkar det torrt så tillsätt lite vatten och rör om. Servera med vildris och en sallad.
|
|