|
|
Hasselnötsvåfflor med vaniljgrädde (4 port)
Hasselnötsvåfflor med vaniljgrädde (4 port)
Våfflor:
2 dl vetemjöl
2 nypor salt
2 ägg
2 dl standardmjölk
5 dl lättvispad grädde
1 dl fint rivna rostade hasselnötter
2 msk osaltat smör till gräddning
Grädde:
2 dl lättvispad grädde
1 msk vaniljsocker
50 g mörk choklad
Rosta nötterna i 160-gradig ugn i 10–15 minuter. Skaka eller rör om bland nötterna ett par gånger under tiden. Nötterna är klara när de blivit ljusbruna. Riv dem på rivjärn. Blanda samman mjölet, saltet, äggen och mjölken till en slät smet. Vänd därefter ner grädden och de rivna hasselnötterna. Grädda våfflorna gyllenbruna med smörsmort järn. Sikta vaniljsockret genom en tät sil ner i den lättvispade grädden, blanda om försiktigt.
Recept från Aftonbladet nån gång *ler*
|
|