Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
600 g fläskfilé
2-300 g champinjoner
2½ dl matlagningsgrädde
1 msk Bong kalvfond el ½ buljongtärning
smör el margarin att steka i
1 klyfta vitlök soja
salt och peppar
Putsa fläskfilén och skär den i knappt centimetertjocka skivor. Bryn fläskfileskivorna så de får lite färg, salta och peppra. Ta upp och lägg åt sidan. Skiva champinjonerna och bryn dem i lite smör tillsammans med pressad vitlök, salta och peppra. Häll i grädden och smaka av med fond/buljong och lite soja. Lägg fileskivorna i en ugnsfast form och häll över champinjonsåsen. Ställ in i 225° värme i ugn ca 15 min. Servera till potatisgratäng eller potatisklyftor t ex med en sallad som tillbehör.