Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
150 g smör el margarin
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Glasyr
2 dl florsocker
1 ½ - 2 msk vatten
Garnering
2 msk syltat apelsinskal
Smält smöret och låt det svalna. Vispa upp äggen. Tillsätt sockret och vispa några min till. Rör ner mjölet och det smälta smöret. Häll smeten i smord, bröad form som rymmer ca 1 ½ l. Grädda längst ner i ugnen ca 30 min i 175°. Stjälp upp kakan. Blanda ihop och bred glasyren över kakan när den kallnat. Strö syltade apelsinskalstärningar över. Går bra att frysas före glasering.