Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Prästostpaj med sockerärter och kräftor

Prästostpaj med sockerärter och kräftor

Ingredienser 10 pajer

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten, kallt
Fyllning
2 st ägg
1,5 dl mjölk
200 g vällagrad prästost, riven
Topping
4 st tomater
100 g sockerärter
0,5 dl dill, grovhackad
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
385 g kräftstjärtar


Istället för att blanda ner tomat, sockerärter och kräftor i pajen serveras dessa ovanpå i stället.


Gör så här
1. Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en grynig masa.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i små tartelettformar, ca 7 cm i diameter. Nagga med en gaffel.
Låt vila ca 1 timme i kylen.
2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 15 min.
3. Fyllning: Vispa ihop ägg och mjölk. Rör ner osten. Häll försiktigt ner fyllningen, se till att inget kommer utanför pajskalet då fastnar de i formen. Ställ formarna på en plåt.
4. Grädda i ugnen ca 15 min.
5. Topping: Skär ett kryss i tomaterna och skålla dem 1/2 min i kokande vatten. Spola i kallt vatten och dra bort skalet.
Kärna ur och skär dem i strimlor.
6. Ansa och skär sockerärterna i strimlor. Blanda tomater, sockerärter, dill, salt och peppar. Låt kräftstjärtarna rinna av väl och blanda ner dem i tomaterna.
7. Servera toppingen på de ljumma pajerna.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N