|
Fragilité | Recept | Bröd & Bakverk | Bakelser
Fragilite
Hej!
Jag har hittat ett recept på Fragilitès-bakelser.
½ dl (50 g) sötmandel
2 dl socker
1½ msk vetemjöl
4 äggvitor
Fyllning
½ dl vetemjöl
1½ dl vatten
1 äggula
150 g smör eller margarin
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Garnering
50 g blockchoklad
(florsocker)
Smörj och mjöla en plåt. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med sockret och mjölet. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Bred ut smeten i 3 längder, 8 x 36 cm.
Grädda bottnarna mitt i eller i nedre delen av ugnen tills de känns torra och lätta, cirka 20 min.
Gör en redning av mjölet och vattnet i en kastrull och låt detta koka under omrörning några minuter. Dra kastrullen från värmen, tillsätt äggulan och låt krämen svalna. Rör matfettet med flor- och vaniljsocker. Tillsätt krämen lite i taget. Arbeta den kraftigt, gärna med elvisp, så att den blir porös och luftig. Lägg ihop bottnarna med kräm emellan. Smält blockchokladen. Häll den i en strut med ytterst litet hål i spetsen. Ringla blockchoklad ovanpå som garnering. Sikta ev över lite florsocker.
Skär längderna med vass kniv i 3 cm breda bitar. Låt bakelserna stå kallt en stund innan de serveras.
Ugnstemp 175° C, varmluft 175° C
Detta recept hittade jag i 7 sorters kakor (prisbelönt 1965)
Fragilité
Tack ! Jag är fortfarande intresserad. mvh aniko
Fragilié
Hej!
Jag har recept på fragiité, men de är på danska. Jag kan översätta. Vill du fortfarande ha recept så hör av dig! Tråden var visst lite gammal...
Baukis
|
|