Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Stekt kryddris

STEKT KRYDDRIS

Stekt ris har en smak som påminner om nötter. Det här riset är särskilt delikat till fågel. Man kan med fördel steka en kyckling i ugnen samtidigt med riset.

4 portioner

2 ½ dl långkornigt ris
2 ½ dl hönsbuljong
2 dl vatten
2 msk smör eller margarin
3 – 4 salladslökar eller 1 purjolök
2 msk kinesisk soya
1 tsk basilika eller dragon

Tips:
Du kan steka en kyckling i ugnen
samtidigt med riset, men om den
är hel bör den sättas in i ugnen ca
20 minuter före riset.

Häll riset i en ugnssäker form eller gryta med lock. Stek riset i 175° 20 minuter.

Låt 2 ½ dl hönsbuljong och 2 dl vatten koka upp i en kastrull. Ta ut fatet eller grytan ur ugnen och rör ned matfettet i riset. Tillsätt hönsbuljong och vatten och rör om. Lägg på locket igen och sätt in riset i ugnen 30 minuter till, eller tills vätskan kokat in.

Skölj, ansa och finstrimla sallads- eller purjolöken. Rör ned den hackade löken, soyan och kryddorna i det färdiga riset och servera.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N