Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Stekt ris har en smak som påminner om nötter. Det här riset är särskilt delikat till fågel. Man kan med fördel steka en kyckling i ugnen samtidigt med riset.
4 portioner
2 ½ dl långkornigt ris
2 ½ dl hönsbuljong
2 dl vatten
2 msk smör eller margarin
3 – 4 salladslökar eller 1 purjolök
2 msk kinesisk soya
1 tsk basilika eller dragon
Tips:
Du kan steka en kyckling i ugnen
samtidigt med riset, men om den
är hel bör den sättas in i ugnen ca
20 minuter före riset.
Häll riset i en ugnssäker form eller gryta med lock. Stek riset i 175° 20 minuter.
Låt 2 ½ dl hönsbuljong och 2 dl vatten koka upp i en kastrull. Ta ut fatet eller grytan ur ugnen och rör ned matfettet i riset. Tillsätt hönsbuljong och vatten och rör om. Lägg på locket igen och sätt in riset i ugnen 30 minuter till, eller tills vätskan kokat in.
Skölj, ansa och finstrimla sallads- eller purjolöken. Rör ned den hackade löken, soyan och kryddorna i det färdiga riset och servera.