|
|
Lax med örttäcke
Kan tyvärr inte äta detta heller då jag inte tål lax, så det är också otestat av mig.
LAX MED ÖRTTÄCKE
4 portioner
4 benfria laxbitar med skinnsida, ca 150 g/st
salt
Örttäcke:
1 dl ströbröd
½ dl finhackade örter, t ex persilja och timjan
1 finhackad vitlöksklyfta
rivet skal av ½ citron
50 g smält smör eller margarin
Caesarröra:
250 g Kesella
1 hårdkokt ägg
50 g sardeller, ½ ask
1 tsk ljus fransk senap
½ dl nyriven parmesanost
salt, peppar
Lägg laxfiléerna med skinnsidan nedåt i en smord form och salta lätt. Rör samman alla ingredienserna till örttäcket och bred det över laxfiléerna. Baka mitt i ugnen, 225°, i ca 15 – 20 minuter
Gör under tiden Caesarröran: Hacka ägg och sardeller fint. Rör ned det i Kesellan tillsammans med senap och parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
Bjud de frasiga laxfiléerna tillsammans med Caesarröra och ugnsbakad potatis.
Bella
|
|