Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Det enklaste är ofta det godaste. För att baka den här fantastiska tårtan behövs varken en massa tid eller en massa ingredienser. Bara det som normalt finns hemma och så litet sylt av något slag.
1 tårta
100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
smör eller margarin
samt ströbröd till formen
1 dl hallonsylt
Gott att äta till:
Vispad grädde eller glass.
Tips:
En sådan här tårta är lämplig för
djupfrysning, så gör gärna flera
på en gång. Sprödvärm dem sedan
innan de ska ätas.
Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt ägget och rör kraftigt.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ned detta i äggblandningen. Bred ut ca ¾ av degen i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter. Fyll med sylten och klicka över resten av degen.
Grädda tårtan i 200° ca 35 minuter eller tills den verkar genomgräddad. Pröva gärna med en sticka.