Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Viltsås, svamp

Saxat från Ica-kuriren:
På torkade trattkantareller blir såsen perfekt till en bit stekt kött, till exempel pannstekt grisfilé eller till ugnsstek av älg eller hjort. Samma sås på rödgul trumpetsvamp eller karljohanssvamp höjer smaken på kyckling eller kassler, då med dragon som krydda i stället för enbär och svarta vinbär.

4 port

Ingredienser
# 10-15 g torkade trattkantareller
# 1 dl finhackad gul lök
# 1 klyfta vitlök, pressad
# 2 msk olja eller smör
# 2 msk vetemjöl
# 1 1/2 dl vatten
# 2 dl matlagningsgrädde 15%
# 8 enbär, krossade
# 1/2 tärning svamp- eller hönsbuljong
# 1/2 tsk salt
# 1/2 tsk vitpeppar
# 1/2 msk soja
# ev 1 msk svartvinbärsgelé eller rårörd saft av svarta vinbär

Smula torkad svamp fint, eller krossa dem till pulver i mortel. Fräs svamp med lök och vitlök i matfett i en kastrull på svag värme tills löken är mjuk. Rör ner vetemjöl.
Höj värmen, rör ner vatten, grädde, enbär och buljong i kastrullen och koka upp. Låt såsen småkoka 10 minuter. Smaka av med salt, peppar, soja och eventuellt vinbärsgelé eller -saft. Späd med mer vatten om såsen känns för tjock. Den ska dock vara krämig.



Mahogny
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N