|
|
Rosépepparfilé
Här kommer en supersmarrig och enkel festrätt.
Rosépepparfilé
400 g fläskfilé
1 msk margarin
salt
Sås
2 dl vatten
½ buljongtärning
1 finhackad gul lök
2 msk chilisås
½ msk soja
2 tsk ljus fransk senap
1 msk krossad rosépeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl matlagningsgrädde
½ msk vetemjöl
Koka upp vatten och buljongtärning i en traktörpanna eller vid kastrull. Tillsätt lök, chilisås, soja, senap och rosépeppar. Koka upp och låt sjuda några minuter. Rör samman mjöl och matlagningsgrädde och vispa ner redningen i såsen. Tillsätt pressad vitlök och smaka av kryddningen. Låt koka några minuter till lagom konsistens.
Skär filén i skivor (1-2 cm) tjocka. Stek filé skivorna i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg det brynta köttet i såsen och låt småkoka några minuter.
Tillbehör, pressad potatis eller ris.
|
|